Akcia Buď rozumný: Polícia bude kontrolovať bezpečnosť na cestách

19.05.2023 Bratislava

Bratislava 19. mája (TASR) - Polícia sa zameria na bezpečnosť na cestách a nulovú toleranciu alkoholu. Preventívna dopravná akcia Buď rozumný bude prebiehať od mája do októbra. Prvá zo série preventívnych akcií bude od pondelka do nedele (22. - 28. 5.). TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

"Krajšie počasie prináša viac príležitostí a dodáva na odvahe nezodpovedným motoristom, ktorí za volant, kolobežku či motorku idú pod vplyvom alkoholu," uviedol riaditeľ dopravnej polície Tomáš Vrábel. Netolerovanie alkoholu za volantom podľa neho výrazne zvyšuje bezpečnosť na cestách.

Policajti sa počas akcie zamerajú nielen na hlavné cesty, ale aj menej frekventované úseky. "Vodiči motorových vozidiel by rovnako nemali podceniť ani zostatkový alkohol, ktorý môže ovplyvniť jazdu a ohroziť bezpečnosť na cestách," podotkla Bárdyová.

Účastníci cestnej premávky s negatívnym výsledkom budú odmenení nealkoholickým pivom či radlerom. Polícia upozorňuje na to, že alkohol za volantom môže byť fatálny.
 

Vyberte región